F.A.Q.

1. Question: Who can apply for admission to Pre-University?

Answer: 1st~3rd grade students who study at lyceums and colleges or graduates.

              Foreign students are eligible to apply to IUT.     

2. Question: What kind of subjects do you teach in Pre-University Program?

Answer: 3 subjects: Math / Physics / English (including preparation for IELTS and TOEFL).

             2. Math/Physics are compulsory, English is elective.

3. Question: Can I study only one subject, for example Physics or Mathematics?

Answer: Mathematics and Physics are compulsory if a student wants to take IUT Pre- University Final examination. Pre-University course students who successfully pass this examination will be exempted from taking main entrance examination to IUT.

4. Question: How I can register my child to Pre-University courses at IUT?

- Please visit this page https://inha.uz/en/prehowtoapply/ to receive information on registration process to Pre-University courses.

5. Question: What is the language of Pre-University courses?

- Pre-University courses in Mathematics and Physics are conducted either in Uzbek or Russian. 

6. Question: What do I study in Mathematics class?

Answer: The detailed information can be found here.

7. Question: How many levels are there in the curriculum of Mathematics or Physics?

Answer: The IUT Pre-University Mathematics program offers three levels: Basic, Intermediate, and Advanced, depending on the students’ mathematical knowledge and problem-solving abilities.

8. Question: What do I study in Physics class?

Answer: The detailed information can be found here

9. Question: What do I study in English class?

Answer: Students will study General English and prepare for IELTS or TOEFL examination. 

10. Question: Who supervises the IUT Pre- University Final examination?

Answer: IUT Pre- University Final examination is supervised by INHA University (Korea). 

11. Question: How long does the Placement test take?

Answer: Time limit for Mathematics and Physics is 1 hour each.

               English test is 2 hours.

12. Question: What language is used at Mathematics/Physics/English at advanced level?

Answer: The advanced level classes are taught in English.

13. Question: Can students change their levels (from Basic to Intermediate)?

Answer: Student can level up or down after the evaluation of each trimester.

14. Question: How many days/hours a week should I come to lessons?

Answer: Each subject is taught two or three times a week. Intensive course (five times a week) is available on demand. 

15. Question: What are my chances of becoming the IUT student after completion of Pre-University courses?

Answer: Students are exempted from taking the IUT entrance Mathematics/Physics exams if they get more than 60 points for each subject in the IUT Pre- University Final examination.

16. What documents are needed to apply for Pre-University course?

Answer: Application form (can be downloaded from IUT web site), 4 photos, a copy of passport, and a certificate of enrolment/completion of studies in Lyceum/College. Applicants can submit their applications on-line. 

17. Question: How much is the tuition fee?

Answer:  Tuition fee is subject to change. Please clarify tuition fee at the Continuing Education Center.

18. Question: What is the registration procedure?

Answer:  Application registration is from the 1st August till the 20th August.

               The Placement test will be held on 22-23 August.

                Payment deadline is the 12th September.

Dates are subject to change.

19. Question: When the Tuition Fee is paid?

Answer: Tuition Fee should be paid in advance at the beginning of each trimester.

20. Question: Can we pay 50% of each trimester?

Answer: NO, students who delay the payment WILL NOT BE ALLOWED to attend their lessons.

21. Question: Will 1st and 2nd year students be exempted from taking the IUT entrance Math/Physics exams if they get more than 60 points for each subject in the IUT Pre- University Final examination?

Answer: YES, but they should graduate the lyceum or college and afterwards they will be enrolled to the IUT.

24. Is there grant system at Pre-University?

Answers: NO, successful students can take the IUT written exams again if they are interested in receiving grants such as the Founders' grant.

 

IN FOCUS

IUT begins to accept applications for Pre-University Course

We are happy to announce that the Admissions process to IUT Pre-University Course is now open. We have two good news for our new generation of applicants.

Number one - from this year we are launching a two-year preparatory program. This was a long waited event since many parents have been requesting to provide this type of study program. From now on 1st and 2nd year students of academic lyceums and professional colleges have a great chance to study at Inha University preparatory courses for two years. This will enable them to improve their Math, Physics and English language skills further and be ready for an academic life at our University.

Number two – second-year lyceum and college students will have three opportunities to take entrance examination to IUT within a two year program.

Read more »

Why IUT?

More»

Why should I study at IUT?

The following article is available in Russian and Uzbek languages. 

Read more»

Why should I choose IUT?

It has been over 60 years since Inha University was established upon the ideals of leadership and expertise and service to the country.  

Read more»

Mission and objectives of the Inha University in Tashkent (IUT)

The central mission of Inha University in Tashkent is to achieve excellence in the undergraduate and graduate education.

Read more»

Apply for

Hot jobs and vacancies

at Inha University in Tashkent!

Inha University
in Tashkent
Office : 9, Ziyolilar str., M.Ulugbek district, Tashkent city
Phone : +998 71 289-99-99
Fax : +998 71 269-00-58
Email : info@inha.uz
Website : www.iut.uz, www.inha.uz
Inha University
KOREA
Office : INHA University Admissions office 100, INHA Avenue, Nam-gu, Incheon, Korea
Phone : 0082-32-860-7221~5
Fax : 0082-32-860-7210
Website : eng.inha.ac.kr